Tipuri de par
Este esenţial să se identifice textura părului dumneavoastră dacă este uscat, gras sau echilibrat pentru un program bun de îngrijire a părului. Citeşte mai departe pentru a identifica tipul de păr.

 

Par uscat

Parul uscat se datoreaza glandelor sebacee inactive. De asemenea, este cauzat si de alti factori cum ar fi expunerea mai mare la soare, folosirea sampoanelor dure şi tratamentele chimice. Uleiul acumulat, blocheaza porii nelasand loc sa curga la suprafata. Acesta este un alt motiv pentru parul uscat. Parul uscat are nevoie sa fie hranit.

Masati bine cu un ulei pe bază de plante cald de cel puţin de două ori pe săptămână. Urmaţi o dieta bogata in zinc. Folosiţi un şampon neutru evitandu-le pe  cele dure, deoarece chimicalele din ele pot dauna firului de  păr si stratul exterior de proteine, uscand si mai  mult pielea capului. Nu folosiţi bigudiuri electrice şi uscătoare de păr.

 

Par gras

 

De obicei parul gras este insotit si de un ten gras. Acest lucru se datoreaza secretiei de ulei in exces. Prin urmare, atat scalpul cat  si parul devin prea grase. Acest fenomen este in principiu de natura genetica, dar stresul, nervozitatea, o alimentatie dezechilibrata, prea bogata in grasimi contribuie si ele la ingrasarea parului. Parul gras este uşor de recunoscut. Arata gras chiar si dupa samponare şi atrage murdaria si mai mult. Un masaj  cu un ulei pe bază de plante ajută la menţinerea nivelului pH-ului a scalpului.

Parul gras trebuie să fie spălat în fiecare a treia sau a patra zi sau chiar mai frecvent, în funcţie de confortul individual şi clătit cu lamaie. Nu uscati parul cu foehnul dat la maxim, deoarece aerul fierbinte activeaza sebumul.

 

Par normal

 

Trebuie curatat si hranit. Masajul si periatul parului sunt necesare pentru buna circulatie a sangelui si indepartarea impuritatilor.Dupa spalat, pieptanul se va spala si el.

Clatirea parului sa se faca cu decoct de plante in care se pune putin otet sau zeama de lamaie.
Culoarea parului este data de un pigment numit melanina, depozitat in celulele filamentului pilos. Clatitul parului cu musetel deschide culoarea lui. Se adauga zeama de lamaie. Clatitul cu infuzie de mesteacan inchide culoarea parului, il face moale si lucios. Fructele bogate in acid folie (alunele, catina, visinele, portocalele) au un anumit rol in pigmentarea parului.
Caderea parului este urmarea atrofiei foliculilor pilosi (sacii epiteliali).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>